There is no planet b

Duurzaam
ondernemen

Als ondernemer ga je tot het uiterste voor je klanten en je zaak. Je zoekt de meest efficiënte manier om de vooropgestelde doelen te behalen, maar al te vaak blijkt dat dit helaas niet de meest duurzame manier is. Met Plug proberen we op elk mogelijk vlak ons steentje bij te dragen om op een verantwoorde en doordachte manier te ondernemen én dit ook te realiseren voor onze klanten. Dit dragen we uit op drie vlakken: strategie, branding en marketing. Hier vormen de 3 P's de hoekstenen van onze filosofie inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen:
people, planet & profit.

People
Planet
Profit

People

Mensen staan centraal. Meerbepaald het welzijn van onze klanten, werknemers, leveranciers en partners. Dit kunnen we waarmaken door aandacht te schenken aan een aangename werkomgeving, een goede work-life balance, de arbeidsomstandigheden, sociale problematieken zoals ongelijkheid, ...

Planet

Elke bedrijfsactiviteit heeft gevolgen, zowel positief als negatief. Wij willen alert blijven. Welke invloed hebben producten en processen op het milieu, maar bovenal: wat kunnen we eraan doen om ervoor te zorgen dat die impact zo beperkt mogelijk blijft? Dat kan door heel eenvoudige ingrepen: de plaatsing van zonnepanelen, het scheiden van afvalstromen, een elektrisch wagenpark, etc. Een steen kan je niet wenden, maar we kunnen wel proberen om hem in de goede richting te duwen. Dat is ook wat we met de klanten van Plug willen bereiken: waar mogelijk duurzaamheid doortrekken naar hun strategie, marketing en branding.

Profit

Profit is nodig voor de duurzame groei van een bedrijf. En we kunnen er niet om heen: profit heeft ook een invloed op people en planet. Maar profit hoeft niet steeds in geld uitgedrukt te worden; het kan ook duiden op verrijking in kennis en kwaliteit, of reputatie en imago.

Enkele duurzame
realisaties

Nieuws

www.standaard.be/cnt/dmf20230712_93707521

Europees Parlement neemt natuurherstelwet aan

Het Europees Parlement heeft de tekst van de Europese Commissie voor de natuurherstelwet aangenomen, met heel wat wijzigingen. De natuurherstelwet haalde het met 336 stemmen voor en 300 tegen.

www.standaard.be/cnt/dmf20230702_95642341

Krijgen bedrijven straks naast winstwaarschuwingen ‘duurzaamheids­waarschuwingen’?

Bedrijven nemen hun duurzaamheidsrapportage serieuzer. Dat betekent ook dat ze met de billen bloot moeten als hun doelen in gevaar komen.

www.standaard.be/cnt/dmf20210518_95212090

Eco Planet: red de wereld

Eco Planet is een ruim gamma van duurzame huishoudproducten van het huismerk van Carrefour. Maar waarom zou je voor dagdagelijkse producten die voldoen aan ecologische normen kiezen? En hoe weet je dat die producten wel echt ecologisch zijn?

This website uses cookies to improve your user experience. By continuing to browse, you are agreeing to our cookie policy. More info