There is no planet b

Duurzaam
ondernemen

Als ondernemer ga je tot het uiterste voor je klanten en je zaak. Je zoekt de meest efficiënte manier om de vooropgestelde doelen te behalen, maar al te vaak blijkt dat dit helaas niet de meest duurzame manier is. Met Plug proberen we op elk mogelijk vlak ons steentje bij te dragen om op een verantwoorde en doordachte manier te ondernemen én dit ook te realiseren voor onze klanten. Dit dragen we uit op drie vlakken: strategie, branding en marketing. Hier vormen de 3 P's de hoekstenen van onze filosofie inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen:
people, planet & profit.

People
Planet
Profit

People

Mensen staan centraal. Meerbepaald het welzijn van onze klanten, werknemers, leveranciers en partners. Dit kunnen we waarmaken door aandacht te schenken aan een aangename werkomgeving, een goede work-life balance, de arbeidsomstandigheden, sociale problematieken zoals ongelijkheid, ...

Planet

Elke bedrijfsactiviteit heeft gevolgen, zowel positief als negatief. Wij willen alert blijven. Welke invloed hebben producten en processen op het milieu, maar bovenal: wat kunnen we eraan doen om ervoor te zorgen dat die impact zo beperkt mogelijk blijft? Dat kan door heel eenvoudige ingrepen: de plaatsing van zonnepanelen, het scheiden van afvalstromen, een elektrisch wagenpark, etc. Een steen kan je niet wenden, maar we kunnen wel proberen om hem in de goede richting te duwen. Dat is ook wat we met de klanten van Plug willen bereiken: waar mogelijk duurzaamheid doortrekken naar hun strategie, marketing en branding.

Profit

Profit is nodig voor de duurzame groei van een bedrijf. En we kunnen er niet om heen: profit heeft ook een invloed op people en planet. Maar profit hoeft niet steeds in geld uitgedrukt te worden; het kan ook duiden op verrijking in kennis en kwaliteit, of reputatie en imago.

Enkele duurzame
realisaties

Nieuws

www.standaard.be/cnt/dmf20230320_95379866

Wip die tegels eruit en help het klimaat

Aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen, dat dinsdag start, doen al zeker grote steden zoals Antwerpen en Gent mee. Maar ook individuele burgers kunnen hun steentje bijdragen – door stenen uit te breken.

www.standaard.be/cnt/dmf20230320_97615085

Er is geen tijd meer, de uitstoot moet nú dalen

Als we de planeet leefbaar willen houden, moeten we de uitstoot van broeikasgassen snel halveren. Het kan, zegt het VN-klimaatpanel, de ­instrumenten liggen klaar.

www.standaard.be/cnt/dmf20230305_92769863

Greenpeace opgetogen met ‘monumentaal’ VN-akkoord over bescherming oceanen

Het eerste wereldverdrag dat de oceanen beter beschermt, is er, na jaren onderhandelen. Dertig procent van de volle zee moet tegen 2030 beschermd zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookiebeleid. Meer info